13 oktober 2011

Juholts kulbo

En person som jag inte begriper mig på i Juholt-sörjan är hans ”kulbo”, och inte heller förstår jag mediers ointresse för henne. När journalisterna vänder på varje sten för att hitta Juholt, springer benen av sig för att intervjua varje person som har socialdemokraternas partimärke på kavajslaget, ringer alla tider på dygnet någon som kan tänkas ha synpunkter på Juholts agerande, så verkar man helt ointresserade av hans sambo.

Sambon har bott i Stockholm i flera år, utan att betala något ur egen ficka. Tänkte hon själv aldrig någon gång på det märkliga i att de svenska skattebetalarna betalade hennes hyra? Och funderade hon aldrig någon gång på det konstiga i att de svenska skattebetalarna pröjsade hennes semester i Vitryssland? Varför skulle skattebetalarna vara så generösa mot henne?

Det finns massor av frågor runt denna sambo. Varför är hon då ointressant för journalistdrevet? Med tanke på hennes historia, med en bedrägeridom som enda kända merit, så tror jag nog att många svenskar skulle vara intresserad att få reda lite mer om henne. Det är ju trots allt sambon som är den främsta anledningen till Juholts aktuella problem.

Inga kommentarer: