25 oktober 2011

Annika Lantz

Vissa människor begriper man sig inte på helt enkelt. En sådan person är Annika Lantz, av någon anledning flitigt förekommande i framförallt radio. Men även TV har fått sin beskärda del.

Antagligen är Annika väldigt osäker på vad andra ska tycka om henne. Hon är nämligen själv övertygad om att det hon tycker är det rätta – alla andra som tycker annorlunda har fel. På det sättet kanske hon inte skiljer sig från många andra mediamänniskor. Men Annika är antagligen orolig över att andra inte riktigt fattar hur kolossalt ”inne” hon är. Och vilka rätta åsikter hon har. Därför tror hon att hon måste vara övertydlig, så att alla förstår hur intelligent hon är. Och med att vara övertydlig är att t e x vara hånfull mot de som kanske tycker lite annorlunda än vad hon gör. Eftersom hon politiskt befinner sig långt ut till vänster, tycker hon att alla som befinner sig till höger om Vänsterpartiet är totala idioter.

Det jag vänder mig mot Annika Lantz är att hon inte accepterar de demokratiska spelreglerna. Att i en demokrati ha olika åsikter är det naturliga och det måste man respektera. Och om man inte har samma åsikt som Annika har i någon fråga betyder det inte att man då har förverkat sin medborgerliga rätt att finnas till.

Någon gång i framtiden kommer Annika att upptäcka att hon själv är en representant för den typ av människor som hon så uttryckligt i media med jämna mellanrum föraktar.

Inga kommentarer: