13 januari 2011

Aggressiva försäljare

Det finns en företeelse på våra torg och i våra köpcentrum som inte har något existensberättigande överhuvudtaget, nämligen de aggressiva försäljarna, som vid sina uppställda bord, erbjuder förbipasserande ”fantastiska erbjudanden” i form av gratis mobiltelefoner och bredband.

Nu vet ju alla att inget är gratis här i världen, men ”han verkade så pålitlig” som många lurade brukar säga. Dessa säljare är ju inte anställda av de företag vars produkter de säljer. Samtliga jobbar istället för olika marketingbolag, som i sin tur säljer sina tjänster till telefonbolagen.

Det inte många vet, är att ”ångerveckan” inte finns vid den här typen av försäljning. Även om den trevlige försäljaren säger det. Ångerveckan finns enbart vid försäljning via telefon eller hembesök. Och när man går tillbaka till köpcentret för att häva sitt köp kommer man bara att finna att alla försäljare är utbytta mot nya förmågor. Och ingen av dem känner till att det funnits någon försäljare som gått ut med felaktig information.

Aggressiva

Inga kommentarer: