1 april 2011

Mats Knutson

En intressant detalj runt Håkan Juholts flickvän och hennes bedrägeridom, är att den arbetsgivare som gav Åsa Lindgren sparken var Fritidsresor. Kommunikationsdirektör på Fritidsresor är Lottie Knutson (känd som ”den ende som gjorde något under de första dagarna vid tsunamikatastrofen i Thailand år 2004") och hon är gift med Mats Knutson, SVTs inrikespolitiske kommentator. Det är väl ganska självklart att Mats kände till Lindgrens bedrägeribrott och dom. Men det var först efter det att Dagens Industri kommit med nyheten som Mats kommenterade händelsen. Han hade visserligen känt till affären, "men det hade inget med hans fru att göra" (hihi, vilken skojare).

Mats Knutson skulle antagligen ha kunnat ha gjort det scoop, som nu Dagens Industri gjorde, men av någon anledning tyckte han att "det inte var en stor nyhet". Det verkar som om han har ändrat sig vad gäller olika ”affärers” nyhetsvärde om man lyssnar till hans kommentar i somras med anledning av Littorins sexköp:


Tänk om det är så att Mats Knutsons eget politiska ställningstagande betyder mer än den journalistiska yrkeshedern som vi borde förvänta oss att han har.


Inga kommentarer: