4 december 2011

Juholt hos Skavlan

Att vara med i Skavlans TV-program är ett gammalt trick för partiledare för att höja sina opinionssiffror. Det var väl detta som var anledningen till att Juholt var med i programmet i fredags.

Visst var Juholt en trevlig gäst. Öppen och vältalig. Och generös mot andra gäster. Precis som man ska vara för att göra ett gott intryck.

Ett av ämnena man pratade om var Juholts ”förlåt-turné” genom Sverige, som enligt Juholt själv var en stor succé. Men han betonade att han inte medvetet hade gjort fel, och han gick så långt att han själv tyckte att han inte hade gjort något fel. Allt hade fått fel proportioner i pressen.

Linn Ullman, som också var gäst i programmet, fick då frågan om hon också var bra på att be om förlåtelse. Hon svarade då att hon var det, men hon bad om ursäkt bara när hon tyckte att hon hade gjort något fel. Juholt såg något besvärad ut efter det svaret.

Sedan påstod Skavlan att man i Juholts hemstad Oskarshamn hade ett begrepp som hette ”Juholtare”, och bad Juholt om en förklaring till uttrycket. Det visade sig då att i sin hemstad var Juholt känd för att glömma tanka bilen. Gång på gång hade hans bil stått vid vägkanten, samtidigt som han själv var på väg att hämta bensin på närmaste back. ”Det är ju inte bra att man inte kan ta hand om sin bil”, sa Juholt själv skrattande, och märkte direkt att det inte var en bra kommentar. Tystnaden som följde var talande för sig själv. Om man inte kan hantera sin egen bil, är man då ett statsministerämne, var naturligtvis den underförstådda följdfrågan.  

Tror inte att Juholt var helt nöjd med sitt framträdande hos Skavlan.

Inga kommentarer: