17 september 2011

Carin Jämtin

Det var inte bara en ny partiledare som sossarna utsåg på sin kongress i våras. Man fick även en ny partisekreterare, Carin Jämtin.

Jämtin har under de senaste åren kommit med en del förslag, som hon sedan har tagit tillbaka, ett efter ett. Men jag tycker att det märkliga var att hon överhuvudtaget kom med sina ogenomtänkta förslag i första steget. T ex inför valet 2010 när hon föreslog att man skulle inrätta en butler-tjänst för Stockholmarna:

Motivet var att det var svårt för t ex arbetande småbarnsföräldrar att få ihop livspusslet. Samtidigt var hon stark motståndare till RUT-avdraget. I mina ögon kan man inte vara mer inkonsekvent. Givetvis fick hon ganska snart ta tillbaka sitt förslag.

Sen kom hon med ett förslag om att ersätta en befintlig helgdag med en muslimsk sådan:

Att förslaget visade på en kultur- och historielöshet kunde man väl acceptera. Men att det i Sverige finns andra religioner än kristendom och islam, som i konsekvensens namn också borde få bestämma över de nationella helgdagarna, hade Jämtin kanske inte tänkt på. Givetvis fick hon ganska snart ta tillbaka sitt förslag.

Därefter kom Jämtin med ett förslag om att TV-sändningar från OS skulle visas i SVT. Det skulle ske genom en lagändring:

Eftersom SVT inte har de pengar som krävs för att köpa sändningsrättigheterna innebar hennes förslag helt enkelt konfiskation av privat egendom. De som betalat IOK för sändningsrättigheterna skulle helt enkelt utan ersättning lämna över sina dyra rättigheter till SVT. Givetvis fick hon ganska snart ta tillbaka sitt förslag.

Nästa klavertramp var förslaget om skoluniformer:

Jag tror att ett skoluniformsförslag i Sverige är ganska dödfött. I den svenska skolan har elever kepsar på sig under lektionerna och det är helt OK att t o m bära niqab för muslimska tjejer. Att få svenska elever att se ut som om de bodde i Nordkorea var lite väl magstarkt även för de egna anhängarna. Givetvis fick hon ganska snart ta tillbaka sitt förslag.

Ett annat världsomstörtande förslag från Jämtin var det om könsneutrala toaletter:

Ingen begrep väl egentligen syftet med förslaget vilket innebar att hon givetvis ganska snart fick ta tillbaka sitt förslag.


Varför kommer det jämtut en massa konstiga förslag från Jämtin?

Inga kommentarer: