29 juni 2011

Bilprovningen

Jag har under årens lopp många gånger besökt flera av Bilprovningens anläggningar. Sätten att boka tid och att anmäla sig på de olika anläggningarna har förändrats ett otal gånger. Men inspektörernas sätt att jobba har varit detsamma hela tiden, oavsett anläggning. Från det man kör in i byggnaden till dess man kör därifrån. Handgreppen utförs på samma sätt och i samma ordning. Och alla handgreppen tar samma tid varje gång oavsett vilken bil de undersöker. Hela proceduren måste vara en tidstudiemans våta dröm. Man kan nästan på sekunden förutse hur lång tid varje inspektion tar.

Men ..... trots att man bokar tid ganska så exakt, t ex ”måndagen 27 juni 2011, kl 11.10”, så har det ännu aldrig hänt att Bilprovningen har kunnat hålla tiden. Som mest har förseningen varit över en timme, som minst 15 minuter. Oftast har det handlat om mellan en halvtimme och trekvart. Och det kvittar om man kommer på förmiddagen eller eftermiddagen.

Om man till detta lägger att man självklart vet hur många inspektionsplatser man har tillgång till. Och lika självklart bör man veta hur många anställda man har tillgängliga. Ändå verkar det vara en naturlag att man inte ska hålla de bokade tiderna. Märkligt.

Inga kommentarer: